perjantai 17. toukokuuta 2019

Koiramme

FI KVA-V RTK2 Käpälämäki Yön Ystävä "Ira"
Ira Koiranetissä 

Ira on Annan ensimmäinen oma koira ja lapsuusajan haave. Iran kanssa on harrastettu näyttelyitä, agilitya, rally-tokoa, jäljestystä, henkilöetsintää ja vesiriistaa. Kokeisiin ja kisoihin asti on myös ehditty useassa lajissa ja Iralla onkin vyön alla vesiriistavalion arvo sekä agilitysta serti ja rally-tokosta koulutustunnus RTK2. Ira on luonnetestattu tuloksella +127 p., laukauskokematon.

Iralla on diagnosoitu vuonna 2016 kuivasilmäisyys ja eläkevirkanaan Ira toimii nuorien koirien leikittäjänä ja kiertää mukana maskottina ja turistina. Ira on äärettömän iloinen ja peruspositiivinen tyyppi jolle kaikki käy, ja leikki käy aina.



      
Agilitya ja rally-tokoa.  

Tuore KVA-V Iitissä.

Kumparepuistossa viettämässä kesäpäivää.







Centtimetrin Vivica "Judo"
Judo Koiranetissä
Judon jalostustarkastus

Judo on Annan ensimmäinen kosketus lyhytkarvaisiin mäyräkoiriin rotuna. Judo hankittiin alunperin puolison metsästyskoiraksi ja ne saappaat se onkin täyttänyt jo 9 kk iästä lähtien erittäin hienosti. Judo ajaa sekä jänistä, pikkusorkkaa että kettua, keinoluolassa se on innokas ja sitkeä ja käytännön vesityössä tuo linnut rantaan varmasti. Judo on kattavasti terveystarkastettu (ks. Koiranet) ja luonnetestattu pistein +223 p., laukausvarma. Judo on jalostustarkastettu vuonna 2016.

Metsästyskauden ulkopuolella Judo harrasti mejää, näyttelyitä ja toimi Kotkan Lukukoirissa lasten ja aikuisten lukemisen innostajana sekä tukena. Judo on myös mitä mainioin hoitokoira ja helppo lenkkikaveri, joka häntä vispaten lähtee vaikka naapurin lasten luo yökylään. Judo on hyvin ihmislempeä ja luotettava, rauhallinen koira joka kotona on herttainen halinalle ja
metsällä sitkeä työläinen.

Syksyllä 2021 Judo jäi pois Kotkan lukukoirista ja elelee kotikoiran elämää omistajansa kanssa.

Ensimmäiset MEJÄ-kokeet Lahdessa, AVO1 48 p.

Onnellinen mammalomalainen.

Edustustöissä Karhulan kirjastolla, Manun ja Hepun kanssa.

Sateinen Haminan näyttely 2016.

Kesälomamatkalla Norjan tuulia nuuskimassa.



Centtimetrin Ehtivä Elma "Ruuti"
Ruuti Koiranetissä
Ruutin jalostustarkastus

Ruuti on Judon tytär ja ensimmäisen meillä syntyneen pentueen pienin ja pippurisin jäsen. Ruuti on Annan ensimmäinen metsästyskoira jonka kanssa on treenailtu luolatyöskentelyä sekä putkilla että tyhjillä maapesillä ja saatu muutamia ajoja metsäjänikselle. Koira on kattavasti terveystarkastettu (ks. Koiranet) ja luonnetestattu pistein +172, laukausvarma. Lisäksi kävimme jalostustarkastuksessa vuonna 2019.

Metsästyskauden ulkopuolella Ruuti käy näyttelyissä, mejä-kokeissa ja harrastaa mm. agilitya. Ruuti on puuhakas ja valtavan aktiivinen pikku epeli, joka osaa kuitenkin rauhoittua kainaloon tarvittaessa. Ruuti nauttii kaikesta tekemisestä ja on aina mukana aivan täysillä.


Helsinki Puppy Show 2017.

Kokoaan isompi koiranpentu.

MEJÄ-koe Tihvetjärvellä 2019, AVO1 47 p. 

Ennätyskuuma kesä 2018, valitsemiinne mäyräkoiriin ei juuri nyt saada yhteyttä.

Ryhmänäyttelyssä 2019.

Heinlahdellä möllikisoissa 2019.



Centtimetrin Eloisa Ester "Hertta"
Hertta Koiranetissä
Hertan jalostustarkastus

Hertta on Judon tytär ja ensimmäisestä meillä syntyneestä pentueesta. Hertta oli pentueen suurin ja äänekkäin pentu josta kuoriutui hyvin tomera ja määrätietoinen nuori narttu. Hertta asuu sijoituksessa Kotkassa ja käy Annan kanssa näyttelyissä ja mejä-kokeissa. Perheensä kanssa Hertta harrastaa metsälenkkeilyä ja mökkeilyä. Hertta on terveystarkastettu (ks. Koiranet) ja luonnetestattu pistein +25, laukausvarma. Hertta on jalostustarkastettu vuonna 2019.

Judo ja tyttäret kesällä 2018.

MEJÄ-treenin paras juttu, sorkan kanto autolle!

Kesä 2018 mökillä.

Helsingin pentunäyttely 2017.

Hertta herttainen, söpöilyn mestari.


Juurenkulman Ykköstykki "Lili"

Lili on Ruutin Ykköset-pentueesta ja jäi kotiin. Lili on älykäs ja rohkea nuori koira jonka kanssa on päästy vuonna 2021 jo muutamiin näyttelyihin (EH) sekä vesiriistakokeeseen (VERI3). Lili treenaa agilitya ja sen kanssa on tavoitteena vuodelle 2022 mm. luonnetesti sekä viralliset selkäkuvat.