perjantai 17. toukokuuta 2019

Toimintasuunnitelma

Juurenkulman kennelin tavoite on kasvattaa ja myydä rodunomaisia, terveitä ja käyttötarkoitukseensa soveltuvia lyhytkarvaisia normaalikokoisia mäyräkoiria ihmisen kaveriksi sekä kotisohville, metsiin, kentille että kehiin.

Kennel kasvattaa pienimuotoisesti ja kotioloissa lyhytkarvaisia normaalikokoisia mäyräkoiria.  Erillisiä kenneltiloja tai tarhoja minulla ei ole, koirat elävät sekä pennut syntyvät ihmisten kanssa yhteiseen asuntoon. Koirat myydään aina ensisijaisesti perheenjäseniksi ja lemmikeiksi, ja ehdottomasti sisäkoiriksi.

Kennelin henkilöstöön kuuluu kennelnimen haltija. Kotkan alueella asuvat lähisukulaiset sekä ystäväperheet ovat myös osa taustajoukkoja, jotka osallistuvat erityisesti pentuaikana paljon koirien elämään.

Rotuvalinnan takana on omistajan omat mieltymykset sekä harrastukset, ja kaikista mäyräkoiraroduista omaan käteen parhaalta tuntuvan rodun löytyminen. Mielestäni hyvä mäyräkoira on kotona helppo sylikoira, ulkona hyvätapainen ja rento lenkkiseuralainen, metsällä sitkeä työläinen ja kehässä sekä kentillä iloinen, oppivainen ja reipas harrastuskaveri. Tämän kaiken minä löysin lyhytkarvaisista.

Tavoitteena on luoda imago monikäyttöisten ja hyväluonteisten koirien kasvatustoiminnasta ja aktiivisesta, ennakkoluulottomasta harrastajasta. Valtaosa rodun rajoitteista on yhä harrastajien päässä ja tätä haluaisin ravistella lempeästi ja herättää keskustelua. Kennelin toimintatapoihin kuuluu avoimuus, läpinäkyvyys sekä koiralähtöiset koulutustavat ja ”ehjänä eläkkeelle” ajatusmallin seuraaminen sekä omien koirien pidossa että kasvattien ohjaamisessa.

Pitkän tähtäimen jalostussuunnitelma kennelin koirille on pitäytyä liioittelemattomassa, funktionaalisessa rakenteessa ja ulkonäössä, säilyttää tai parantaa rodun terveystilannetta olemalla aktiivinen mm. vapaaehtoisten terveystarkastusten osalta (ja luovuttaa nämä SML & SKL käyttöön), ylläpitää rodun käyttöominaisuuksia sekä noudattaa JTO:n henkeä kasvatustyössä. Mäyräkoira on linjoihin jakautumaton, monikäyttöinen roturyhmä jonka edustajien tulee olla karvan alla ja kokoon katsomatta mäyräkoiraksi tunnistettavia.

Toimintasuunnitelma
Juurenkulman Kennel 
Kasvattajan jatkokurssin päättötyö 5.3.2018