perjantai 29. toukokuuta 2020

Pentujen ensimmäinen viikko

Ruutin ja Viljon pennut eli meidän "Ykköset" syntyivät 23.5. tiineysvrk 58 lopulla. Klo 18 Ruuti alkoi petaamaan ja läähättämään ja pennut syntyivät klo 22:50, 23:22 ja 00:19. Aamulla emälle maistui jo ruoka ja ulos asioille päästiin kainalokyydillä. Kaikki kolme pentua olivat syntymäpainoiltaan melkoisia jössiköitä ja heti syntymän jälkeen virkeitä ja ahneita. 


Painokäyrät vajaalta viikolta

Pentuja on esimmäisellä viikolla käsitelty pakolliset kaksi kertaa vuorokaudessa aamu- ja iltapunnituksien verran, sekä pesän alusten vaihtojen yhteydessä. Myös Ruutin painoa seuraillaan ja ruokintaa säädetään sen mukaisesti. Ruutin tärkein vastuu on nyt huolehtia pennuista täysipäiväisesti, ja minun tehtävä on antaa emälle mahdollisuus keskittyä pentuihinsa rauhassa. Pääsääntöisesti ruoka maistuu hyvin ja Ruuti pyytää itse ulos ja nousee syömään ja juomaan, ja pyytää välillä seurustelemaan ihmisten ja tuoreen mummokoiran kanssa. 

Seuraavien viikon-kahden aikana odotellaan silmien ja korvien avautumista. Tarkempia yksilökuvia Ykkösistä tulee kun Ruutin hoitovastuu hellittää ja pentujen sosiaalinen kausi alkaa, karkeasti elinviikolla 4. Siihen asti kuvaillaan "marsukasoja". Kaksi pennuista on merkitty valkoisella kynsilakalla turkkiin, uroksella on valkoinen läiskä alaselässä ja nartulla 1 hännänpää on valkoinen. Tämä helpottaa pentujen erottamista toisistaan ilman että niihin kosketaan, kun ne syövät tai köllöttävät muuten vaan pesässä.

Hei hei, pallomaha!

Yövuoron ensimmäinen pentu ulkona.

Pieniä koirantaimia versoo ihan kaikkialta!

Äärettömän mielekästä puuhaa tämä maitobaarina olo.

Ikää kuusi päivää.