perjantai 26. kesäkuuta 2020

Pentujen viides viikko

Pennuille kuuluu hyvää, elinpiiri on laajennut puoleen taloon ja pitkin pihaa kuluvan viikon aikana. Mahdollisuus lähes rajattomaan ulkoiluun onkin ollut iso etu kelin mennessä helteiseksi.
Pennut syövät nyt kiinteää 4 kertaa päivässä, liotettua pentunappulaa ja sika-nautajauhelihaa. Sen lisäksi Ruuti vielä imettää pari kertaa päivän aikana. Hampaat ovat terävät ja puruvoima on yllättävän kova, ja Ruuti jaksaa opastaa nätisti miten niitä hampaita käytetään toisiin koiriin. Myös perheen muut koirat ovat saaneet Ruutilta luvan leikittää pentuja, ja antavat herkemmin napakan mutta asiallisen palautteen retuuttamisesta. Molemmat aikuiset kuitenkin hakeutuvat itse pentujen seuraan, joten ei niitä tunnu neulatyynyinä oleminen niin paljoa harmittavan kuitenkaan...

Kynsiä on leikattu useampaan otteeseen ja muutenkin käsittelyä tehdään päivittäin ja paljon. Pennut saavat myös opetella itse seurailemaan perästä ja tulemaan kutsulla luokse. Alkuun välimatkat ovat lyhyitä, kaksikin metriä on pitkä matka juosta. Kaikki kolme ovat kuitenkin reippaita ja rohkeita tutkimaan taloa ja pihaa, joten tulevia viikkoja helpottaa kutsun oppiminen.


Saa nähdä kauanko aitauksen kynnyskorkeus riittää!


Missä muuallakaan luolakoira nukkuisi?


Huh hellettä!









Välillä pitää nukkua että jaksaa.



Tuore mummo saa piraijan kohta nenään kiinni!


Ira pitää vahtia rappusilla.


Lastenvahtihommat on kaikkien hommia.


Väliunet kesken juoksemisen.



Tuittu lirkuttelee itsensä Ira kylkeen nukkumaan.
Vanhoja koiria ei niin vaan lähestytä täyttä höyryä.