maanantai 16. maaliskuuta 2020

Helsingin ryhmänäyttely 22.2.2020

Helsingin ryhmis pidettiin tänä vuonna koirakoulun Taitoa Tassuihin tiloissa Konalassa. Keinonurmihallikokonaisuus oli oikein mukava ja onnistunut näytelypaikka hurjasta säästä huolimatta. Vettä tuli nimittäin sellaisella voimalla ja koko päivän, että kaikki varusteet kastuivat uittomäriksi heti kun autosta astui ulos. Onneksi pysäköinti ja lähin nurmikaistale oli lähellä ja koirilla pyyhkeet mukana.

Pystytimme leirimme hallin reunalle, agilityesteiden sekaan, ja uumoilin että kehän laidalla olevat pussi ja A-este voivat olla Ruutille vähän liikaa... Ja näin myös kävi, alun innokkaan ravisuoran jälkeen Ruutin tunnelma droppasi merkittävästi, kun kurvaaminen esteelle olikin kiellettyä. Tästä huolimatta se esiintyi kiltisti ja kuuliaisesti, mutta ruutimainen touhotus ja draivi loisti poissaolollaan. Tuomarina toiminut Kristin Kerem kirjoitti seuraavaa:

Ruuti AVO-ERI, AVK1

"3 vuotta. 42 cm. Kokoon sopiva luusto, erinomaiset mittasuhteet. Pitkät pään linjat. Silmät muoto voisi olla parempi ja alaleuka vahvempi. Erinomainen kaula, säkä ja ylälinja, lantio voisi olla hieman pidempi. Hyvin kehittyny rintakehä ja eturinta. Olkavarsi voisi olla pidempi. Erinomaisesti kulmautunut takaa. Liikkuu erinomaisesti edestä ja takaa, sivusuunnassa tarvitsee enemmän työntövoimaa takaa."

Ruutin liikkeet ovat selvästi parantuneet sekä ajan että liikunnan myötä, mutta tämänpäiväiseen potkuttomuuteen haettiin myöhemmin syytä vielä Koirakoulu Tassuse, eli koirahieroja Hanna Tanin luonta. Hanna löysi hieman toispuoleista jäykkyyttä joka lähti käsettelyssä mukavasti auki. Ruutin mielestä melkein tunnin mittainen kyljellään makailu työhuoneessa jossa olisi ollut vaikka kuinka paljon nuuskittavaa oli alkuun hieman tylsä idea, mutta kropan avautuessa Ruutikin hellitti pyristelyt ja hieronnan jälkeen kävi pönöttämässä Hannan kainalossa tovin. Ensimmäisestä hieronnasta jäi hyvä mieli ja saatiin selkeä hyöty, täytyy jatkossa ottaa säännölliset hieronnat tavaksi Ruutillekin.